Ennovation

PRIMUS – Almere

Het PRIMUS gebouw

Dit door Ennovation planontwikkeling te transformeren pand is de eerste transformatie van een gebouw in Almere dat in het verleden in opdracht van de gemeente is gebouwd. Daarom wordt het bouwcomplex Primus genoemd. Primus betekent in het Latijn ‘eerste’.

Locatie omschrijving

Het appartementengebouw Primus bestaat uit 16 appartementen met bijbehorende eigen parkeerplaats. De 8 begane grond appartementen hebben een ruime eigen tuin. Het is gelegen aan de Pieter van Damstraat in de Oostvaardersbuurt in het stadsdeel Almere Buiten welke grenst aan de Seizoenenbuurt, Indischebuurt en Sieradenbuurt, het Oostrandpark en de nabij gelegen Oostvaardersplassen.

Dit gebouw Primus is een transformatie van een schoolgebouw uit het jaar 2001, naar een appartementencomplex.

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid met eigen vervoer is uitstekend via de buitenring S106 en A6, welke aansluit op de A1 richting Amsterdam-Amersfoort-Utrecht. Via de A27 is een snelle verbinding met Amersfoort-Utrecht. Het NS-station Oostvaarders is op 10 minuten loopafstand, evenals het winkelcentrum Almere Buiten. Een zeer complete winkelcentrum waar men voor alles terecht kan en nog steeds groeit.

 Opleveringsniveau

Kaveloppervlakte:            2370 m2

Gebouwoppervlakte:      1266 m2

Energielabel

Het huidige gebouw heeft een energielabel A.

Buitenruimte

Het terrein krijgt inritten ter plaatse van voor- en achteringang, bestrating in kleur met 16 parkeerplaatsen (één per appartement) en 8 bergingen voor de appartementen op de 1e verdieping. De erfafscheidingen aan de noordwestzijde zijn stalen hekwerken.

De begane grondappartementen beschikken over eigen tuinen (hoekappartementen 80 m2 en tussenappartementen 87 m2) met een bestraat terras van 3 m1 x 8,7 m1, houten bergingen en erfafscheidingen middels hagen en op de hoeken deels gaashekwerk met hedera. De appartementen op de eerste verdieping zijn voorzien van een frans balkon.