Ennovation

Cobouw (20-06-2016)

Primus: eerste transformatie in historie van Almere

cobouw-bouwbericht-primus-gebouw-van-ennovation_20-06-2016

<Artikel  Cobouw PRIMUS – Ennovation>

Primus, zo gaat het nieuwe appartementencomplex aan de Willem de Vlaminghstraat in Almere heten. Primus is het Latijnse woord voor ‘eerste’. Waarom deze naam? Omdat het de allereerste transformatie is van een pand dat is gebouwd in opdracht van de gemeente Almere. Een primeur dus. Het gaat om de transformatie van een schoolgebouw naar een appartementencomplex met zestien woningen in Almere-Buiten. Patrick Hafkamp van Ennovation planontwikkeling uit Twello is de ontwikkelaar. “Toen het pand vorig jaar in de verkoop kwam, heb ik gelijk de tekeningen opgevraagd, vervolgens ben ik gaan kijken. Al snel werd duidelijk dat dit een ideaal gebouw was om er appartementen in te realiseren..”

Het schoolgebouw was tot voor kort een dependance van basisschool De Egelantier, gebouwd in 2000. De dependance, met zestien klaslokalen, was destijds neergezet om de enorme piek in het aantal scholieren tijdelijk op te vangen. Bij de bouw is rekening gehouden met die tijdelijkheid: men wist dat het pand een andere functie zou gaan krijgen. Hafkamp: “De constructie van het gebouw is prima: daar hoeft niets aan te gebeuren. Op het gebied van brandveiligheid en geluidseisen moet wel een en ander worden aangepast.”

Elk klaslokaal verandert in een appartement van circa zestig vierkante meter. Een woning bestaat uit twee, eventueel drie kamers. Hafkamp: “In de basis bestaat een appartement uit een hal met separaat toilet en meterkast, een woonkamer met keuken, een slaapkamer en daarachter de badkamer. Het is ook mogelijk om de woonkamer met keuken wat kleiner te maken, zodat er ruimte ontstaat voor een extra werk- of hobbykamer. Ideaal voor een- of tweepersoons huishoudens.”

De acht appartementen op de begane grond beschikken over een tuin van 80 à 90 vierkante meter; de acht appartementen op de eerste verdieping krijgen een Frans balkon. Alle bewoners krijgen de beschikking over een eigen parkeerplaats en berging.

Nog voor de zomervakantie wordt het voormalige schoolgebouw gestript. Als alles volgens planning verloopt, kan in september worden begonnen met de verbouwing. Ennovation planontwikkeling heeft de samenwerking met Nijhuis Bouw gezocht voor de financiering en bouw van het project. Het is de bedoeling dat het complex in december wordt opgeleverd. Hafkamp is nog op zoek naar een of meerdere beleggers voor dit project.Plaats: Almere
Opdrachtgever: Ennovation planontwikkeling
Ramingsgroep: 1.5 tot 2 miljoen euro